Как да изберем мъжка вратовръзка?

Изборът на правилната мъжка вратовръзка може да бъде трудна задача. С толкова много цветове, шарки и материали, от които да избирате, със сигурност би ви било трудно. В тази публикация в блога ще ви покажем стъпките, които трябва да следвате, за да изберете перфектната вратовръзка за всеки повод.

Мъжки вратовръзки – стъпки при избора

Стъпка 1: Какъв е повода?

Първата стъпка при избора на мъжка вратовръзка е да се съобразите с повода. Различните поводи изискват различни стилове вратовръзки. Например, официална бизнес среща ще изисква по-консервативна вратовръзка, докато вечер навън с приятели може да изисква смел модел или по-ярък цвят.

Стъпка 2: Определете своя стил

Следващата стъпка е да определите своя личен стил. Предпочитате класически дизайни или искате да заложите на смели шарки и ярки цветове? Знаейки стила си, ще можете да стесните възможностите си и да изберете вратовръзка, с която ще се чувствате уверени.

Вратовръзка за черно сако
Мъжка вратовръзка – розова

Стъпка 3: Изберете правилния цвят

Цветът на вратовръзката е също толкова важен, колкото и шарката. Когато избирате цвят на вратовръзката, трябва да имате предвид цветовете на ризата и костюма, които ще носите с нея. Класическо правило е да изберете вратовръзка, която е или в по-тъмен, или в по-светъл нюанс от цвета на ризата ви. Ако носите светлосиня риза например, можете да изберете тъмносиня или светлосива вратовръзка.

Стъпка 4: Обмислете модела

След като сте избрали правилния цвят, е време да обърнете внимание и на модела. Райета, точки и пейсли са само част от многото модели, които ще срещнете, когато търсите вратовръзки. Първото нещо, с което трябва да се съобразите е повода. Дръзките шарки са най-подходящи за по-малко официални поводи, докато фините шарки са по-добри за по-официални събития.

Вратовръзка - цветове
Мъжка вратовръзка – оранжева

Стъпка 5: Изберете правилната материя

Вратовръзките се изработват от различни материи, включително коприна, полиестер и вълна. Коприната е популярен избор заради луксозното си усещане и блясък, докато полиестерът е по-достъпна опция. Когато избирате материал, съобразете се с повода и сезона.

Стъпка 6: Обърнете внимание на ширината и дължината

Ширината и дължината на вратовръзката също трябва да се вземат предвид при избора ви. Най-популярната ширина са 8 см, докато дължината ще варира в зависимост от вашата височина. Общото правило е, че върхът на вратовръзката ви трябва да стига до катарамата на колана.

Стъпка 7: Не се страхувайте да опитате нещо ново

И накрая, не се страхувайте да опитате нещо ново, когато избирате мъжка вратовръзка. Независимо дали е смел модел или ярък цвят, уникалната вратовръзка може да ви помогне да се откроите от тълпата. Просто се уверете, че сте избрали вратовръзка, която все още отговаря на повода и вашия личен стил.

В заключение, изборът на перфектната мъжка вратовръзка е свързан с намирането на правилния баланс между повод, личен стил, цвят, модел, материя, ширина и дължина. Като следвате тези седем стъпки, ще можете да изберете вратовръзката, която харесвате и се чувствате уверени, носейки я.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *