Мъжки аксесоари: Как да завършите тоалета си?

Аксесоарите могат да подобрят или напълно да развалят облеклото. Въпреки че дрехи като ризи, панталони и якета са основни компоненти на вашия гардероб, аксесоарите са тези, които добавят финалните щрихи и завършват стила ви. Много мъже обаче се затрудняват да изберат правилните аксесоари и да ги съчетаят в своите тоалети. В това ръководство ще обсъдим различните видове мъжки аксесоари и ще предоставим съвети как да ги носите.

Мъжки аксесоари – какви могат да бъдат?

Мъжки часовници

Часовникът е аксесоар, който е основен елемент в мъжката мода от векове. Той не само служи за спазване на времето, но също така добавя нотка изтънченост към всяко облекло. Когато избирате часовник, вземете предвид личния си стил и повода, за който ще го носите. Ако търсите ежедневна визия, изберете кожена каишка или спортен часовник. За по-официален повод добър избор е часовник с метална лента.

Мъжки колани

Коланите са стилен аксесоар, който несъмнено ще допринесе за завършек на цялостната визия. Когато избирате колан, гледайте да подхожда на цвета на обувките ви. За ежедневна визия добър избор е кожен колан в кафяво или черно. За по-официален тоалет е подходящ колан в по-тъмен нюанс на кафяво или черно.

Копчета за ръкавели

Копчетата за ръкавели са фин аксесоар, който добавя нотка изтънченост към ризата. Предлагат се от различни материали – от злато и сребро до стъкло и скъпоценни камъни. Когато избирате копчета за ръкавели, съобразете се с повода и стила на вашата риза. За официален повод изберете чифт сребърни или златни копчета за ръкавели. За по-небрежен външен вид изберете чифт от уникален материал или дизайн.

Мъжки аксесоари - видове
Мъжки аксесоари

Вратовръзки

Вратовръзките са основен аксесоар за официални поводи, но могат да се носят и за добавяне на нотка стил към ежедневното облекло. Когато избирате вратовръзка, съобразете се с цвета и модела. Изберете едноцветна вратовръзка за по-официален повод и шарена вратовръзка за по-небрежен външен вид. Уверете се, че вратовръзката е с правилната дължина и ширина за вашия тип тяло.

Слънчеви очила

Слънчевите очила не само предпазват очите ви от слънцето, но и добавят нотка стил към всяко облекло. Когато избирате слънчеви очила, вземете предвид формата на лицето и личния си стил. За небрежен външен вид изберете чифт слънчеви очила авиатор. За по-официален повод изберете чифт кръгли или правоъгълни слънчеви очила.

Шапки

Шапките са универсален аксесоар, който може да добави нотка стил към всяко облекло. Когато избирате шапка, съобразете се с повода и личния си стил. За небрежен външен вид изберете шапка с козирка. За по-официален повод заложете на федора или панамена шапка. Уверете се, че шапката стои удобно и е с правилния размер за главата ви.

Бижута

Бижутата са изтънчен аксесоар, който може да добави нотка блясък към всяко облекло. Когато изб必利勁 ирате бижута, съобразете се с повода и личния си стил. За небрежен външен вид изберете кожена гривна или огърлица с висулка. За по-официален повод изберете златен или сребърен часовник или копчета за ръкавели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *